Marketingadvies voor accountants

Accountancy. Een schitterend en relevant vak waar de afgelopen jaren veel in is veranderd. Toenemende concurrentie, het gevecht om talent en een steeds sterkere interne focus knagen aan de marktpositie van veel partijen. De voortschrijdende ontwikkeling van Artificial Intelligence, Robotisering en Data Analytics hebben bovendien impact op de bedrijfsvoering en het rendement. Dat vraagt om marketingadvies voor accountants.

Onderscheid is meer dan een website

Meer concurrentie betekent dat onderscheidend vermogen steeds belangrijker wordt. U bent er niet met een nieuwe website of aangepaste brochure. Het aantal organisaties in de sector is de afgelopen tien jaar gegroeid met bijna 8.000. Hoewel de nieuwe spelers vooral gespecialiseerde eenmanszaken zijn stijgt ook het aantal innovatieve samenwerkingsverbanden. In een dergelijke markt is het belangrijk om doordacht te werk te gaan. Waarin onderscheidt u zich van de andere partijen? Blijkt dit ook uit uw aanbod, uw klanten en uw uitingen?

Groei vraagt om een externe focus

Stilstand is achteruitgang. Aangescherpte regelgeving en stringenter toezicht leidden de afgelopen tien jaar tot angst en een sterke interne focus bij iedere accountantsorganisatie. De enorme impact van de ontwikkelingen in data technologie vereisen bovendien stevige investeringen. Begrijpelijk dat marketing, communicatie en positionering even niet bovenaan de agenda stonden. Maar ook levensgevaarlijk! Want alle investeringen in compliance en technologie moeten wel terugverdiend worden. Dat vereist een sterke winstgevende marktpositie. Vergeet dus niet te investeren in marketing, anders spoel je het kind met het badwater weg.

Waarom kiest talent voor uw organisatie?

De vooruitzichten zijn hoopgevend, ook de komende jaren zal er een grote behoefte zijn aan accountantsdiensten. Maar waarom zou een klant voor u kiezen als u zich niet onderscheidt? En wat dacht u van het schaarse talent dat u zo nodig hebt om te kunnen groeien? Het maakt investeren in marketing simpelweg noodzakelijk. Want duidelijke marketingkeuzes maken u beter zichtbaar en meer onderscheidend. En dat is nodig om ook in de toekomst een mooi rendement te blijven halen. Daar kunt u onze ruim 20 jaar marketingervaring goed bij gebruiken. ServicesLab: marketingadvies voor accountants.

Bespreken hoe u doordacht kunt groeien?

Bel of mail 06 1004 2672 info@serviceslab.nl